Κατηγορίες
Νέα και Ανακοινώσεις

Έναρξη Σχολικού Έτους 2021-2022 – Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς,

τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί o καθιερωμένος αγιασμός στον αύλειο χώρο του σχολείου, στις 8.30’.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8.15’  και λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 θα οδηγηθούν άμεσα στα τμήματά τους. Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου, με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών.

Οι μαθητές/τριες θα παραμείνουν μέχρι τις 10.00 και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παραλάβουν τα βιβλία τους και για το λόγο αυτό καλό είναι οι μαθητές/τριες να έχουν και τις τσάντες τους.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β ́4054) ΚΥΑ. Κατά συνέπεια οι μαθητές την πρώτη εβδομάδα θα επιδείξουν το αρνητικό τεστ τη Δευτέρα  και την Πέμπτη.

Προτρέπουμε τους γονείς να μην βρίσκονται στον αύλειο χώρο του σχολείου και τους καλούμε, όσοι παραμείνουν  έξω από τη σχολική μονάδα, να τηρούν τις αποστάσεις.

Καλή συνεργασία και καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Εκ του Σχολείου.